Blog o kávě

Jak dělíme kávu podle stupně pražení
Pražení kávových zrn je pravděpodobně nejdůležitější část výroby kávy. Rozhoduje totiž o kvalitě a chuťových i aromatických vlastnostech nápoje. Samotný akt spočívá v tom, že se zelená zrna kávy nasypou do pražičky, kde se postupně zvyšuje teplota a za neustálého míchání...
Pokračovať v čítaní
Káva a zdraví – benefity & rizika pití kávy
O kladných a záporných účincích pití kávy na lidské zdraví koluje na internetu i mezi lidmi spousta méně či více pravdivých informací. Dle některých studií káva dehydratuje, zvyšuje riziko cukrovky, podle jiných zase minimalizuje vznik rakoviny, a dokonce díky ní...
Pokračovať v čítaní
5 tipů, jak vybírat kvalitní kávu
Výběr a nákup kávy je pro skutečného kávomila věda, ale i oblíbený, pravidelný rituál. Než se člověk propije ke své oblíbené chuti a aroma, trvá to často roky. Široký sortiment kávy, který je k mání na pultech a na internetu,...
Pokračovať v čítaní
Původ káv
Kolumbie Kolumbijská káva je často považována za jednu z nejkvalitnějších na světě. V Kolumbii se káva pěstuje tradiční metodou a díky jedinečné geografii a klimatu této země se dokonale hodí k výrobě lahodné a ​​vysoce kvalitní kávy. Vynikající podmínky pro...
Pokračovať v čítaní